SZKBE logo
Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
banner

Egyesületi túrázás

A kutatási tevékenységünk mellett nagy hangsúlyt fektetünk jó hangulatú túrák szervezésére, amelyek keretében magyarországi és külföldi karsztos vidékekkel és barlangokkal ismertetjük meg tagjainkat, érdeklõdõ szimpatizánsainkat és támogatóinkat. A hazai barlangok szinte mindegyikébe eljutottunk már, a környezõ országok közül pedig Erdély, Szerbia, Szlovénia és Olaszország jelentette és jelenti túráink fõ színterét.

Tervezett túrák

2018-03-11

Mátyás túra gyerekekkel

Vasárnapi barlangtúra a Mátyás-hegyben gyermekek és szüleik számára akár 3 éves kortól, kb. 2-3 órában.
0 jelentkező

Korábbi túráink

2018-02-17

Mátyás túra gyerekekkel

2018-01-21

Mátyás túra gyerekekkel

14-en voltunk, ebből 8 gyermek 2-12 év között. Friss, jól gyúrható hóval ébredtünk, úgyhogy különleges élmény volt a barlang előtti és utáni hóemberépítés is. A barlangban Bejárat - Micimackó - Geográfus folyosó - Színház - Toldy - Kijárat útvonalat jártunk.

2017-12-10

Mátyás túra gyerekekkel

2017-12-02

Mikulás a Baradla-barlang hosszútúráján

16-an indultunk útnak Aggtelekről Jósvafőre, két csoportban: előre mentek a gyorsabbak, akiknek a Retek ág bejárati tava útját állta, így egy gyors hosszútárával értek a Tengerszem szálló éttermébe.

Utánuk a gyermekes csapat: félúton rá is akadtunk a Mikulás ajándékára, aki bizonyára röviddel előttünk mehetett. Olyannyira, hogy az Óriások termében sikerült is utolérni. Zenehallgatás után előbújt a legnagyobb cseppkő mögül, nagy meglepetést okozva a gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

A legfiatalabb résztvevő, Vince (2 év 8 hónapos) is saját lábán gyalogolta végig a teljes túrát!

Másnap még a Rákóczi-barlanggal búcsúztunk az Aggteleki hegyektől.

2017-11-18

Mátyás túra gyerekekkel

11 gyermekkel túráztunk, köztük többen most voltak először voltak: a legkisebb 2 év 8 hónaposan (Vince). Színház - Óriások útja - Giliszta - Micimackó - Vinkli volt az útvonal.

2017-10-21

Mátyás túra gyerekekkel

Jó nagy társasággal jártunk egy kört a Bejárat - Bete szűkület - Elefánt - Micimackó - Vinkli - Kijárat útvonalon. Börcsök Áron, Somogyi László és Fercsik Gábor gyermekeikkel először jött velünk túrázni; ahogy Áron írta: "Nem gondoltam, hogy ennyire hiányzott már nekem a barlanglét, de nagyon feldobott a mai visszatérés. Gyerekekkel menni nekem mindig is öröm volt, ez így volt ma is."

2017-10-08

Mátyás túra gyerekekkel

István remek élménybeszámolóját ide másolom: egy szuper vasárnap volt, a túrán a legkisebb gyermek 3,5 a legnagyobb 9 éves volt. Szuper gyerekek akik nem otthon ülnek hanem kijönnek játszani mozogni csúszni-mászni a barlangba. Igaz, volt egy kis motiváció: a végponti csokizás. Mátyás, Trevisz, Viola, Johanna. Szuper kis gyerkőc csoport! A felnőttek Eszter, Zsuzsi, Tamás, Gábor és kedves barátom Ricsi. Az utunk jól kezdődött: Vinkli és/vagy Szendvics. Utána el a Giliszta felé, majd Sóhajok-hídja alatt le balra a Geográfus-folyosóra, ahol megnéztük az agyagkiállitást, majd a gyerekek legnagyobb örömére végponti csokit ettünk. Innen utunk a Micimackóhoz vezetett. Aztán vissza a Nagyterembe ahol megnéztük milyen a teljes sötétség a barlangban. Innen utunk kifelé vezetett. Mindenki megérdemli a délutáni pihit.

2017-09-23

Mátyás túra gyerekekkel

A jelentkezési határidőig sajnos nem jött össze a 4 fő felnőtt túrázó, ezért a túra elmaradt :(

2017-06-25

Mátyás túra gyerekekkel

A túra a csekély számú résztvevő miatt elmaradt :(
Mecsek Háza

Mecseki Csoda

OPTE