SZKBE logo
Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
banner

Egyesületi túrázás

A kutatási tevékenységünk mellett nagy hangsúlyt fektetünk jó hangulatú túrák szervezésére, amelyek keretében magyarországi és külföldi karsztos vidékekkel és barlangokkal ismertetjük meg tagjainkat, érdeklõdõ szimpatizánsainkat és támogatóinkat. A hazai barlangok szinte mindegyikébe eljutottunk már, a környezõ országok közül pedig Erdély, Szerbia, Szlovénia és Olaszország jelentette és jelenti túráink fõ színterét.

Tervezett túrák

2017-11-18

Mátyás túra gyerekekkel

Barlangtúra a Mátyás-hegyben gyermekek és szüleik számára akár 3 éves kortól, kb. 2-3 órában.
8 jelentkező

2017-12-02

Mikulás a Baradla-barlang hosszútúráján

Kényelmes gyalogtúra a föld alatt Aggtelektől Jósvafőig, 7 km, kb. 4-6 óra. Gyerekek is teljesíteni tudják, sőt, a Mikulás is!
6 jelentkező

2017-12-10

Mátyás túra gyerekekkel

Vasárnapi barlangtúra a Mátyás-hegyben gyermekek és szüleik számára akár 3 éves kortól, kb. 2-3 órában.
0 jelentkező

Korábbi túráink

2017-10-21

Mátyás túra gyerekekkel

Jó nagy társasággal jártunk egy kört a Bejárat - Bete szűkület - Elefánt - Micimackó - Vinkli - Kijárat útvonalon. Börcsök Áron, Somogyi László és Fercsik Gábor gyermekeikkel először jött velünk túrázni; ahogy Áron írta: "Nem gondoltam, hogy ennyire hiányzott már nekem a barlanglét, de nagyon feldobott a mai visszatérés. Gyerekekkel menni nekem mindig is öröm volt, ez így volt ma is."

2017-10-08

Mátyás túra gyerekekkel

István remek élménybeszámolóját ide másolom: egy szuper vasárnap volt, a túrán a legkisebb gyermek 3,5 a legnagyobb 9 éves volt. Szuper gyerekek akik nem otthon ülnek hanem kijönnek játszani mozogni csúszni-mászni a barlangba. Igaz, volt egy kis motiváció: a végponti csokizás. Mátyás, Trevisz, Viola, Johanna. Szuper kis gyerkőc csoport! A felnőttek Eszter, Zsuzsi, Tamás, Gábor és kedves barátom Ricsi. Az utunk jól kezdődött: Vinkli és/vagy Szendvics. Utána el a Giliszta felé, majd Sóhajok-hídja alatt le balra a Geográfus-folyosóra, ahol megnéztük az agyagkiállitást, majd a gyerekek legnagyobb örömére végponti csokit ettünk. Innen utunk a Micimackóhoz vezetett. Aztán vissza a Nagyterembe ahol megnéztük milyen a teljes sötétség a barlangban. Innen utunk kifelé vezetett. Mindenki megérdemli a délutáni pihit.

2017-09-23

Mátyás túra gyerekekkel

A jelentkezési határidőig sajnos nem jött össze a 4 fő felnőtt túrázó, ezért a túra elmaradt :(

2017-06-25

Mátyás túra gyerekekkel

A túra a csekély számú résztvevő miatt elmaradt :(
Mecsek Háza

Mecseki Csoda

OPTE