SZKBE logo
Felhasználói belépés
E-mail:
Jelszó:
banner

Egyesületi túrázás

A kutatási tevékenységünk mellett nagy hangsúlyt fektetünk jó hangulatú túrák szervezésére, amelyek keretében magyarországi és külföldi karsztos vidékekkel és barlangokkal ismertetjük meg tagjainkat, érdeklõdõ szimpatizánsainkat és támogatóinkat. A hazai barlangok szinte mindegyikébe eljutottunk már, a környezõ országok közül pedig Erdély, Szerbia, Szlovénia és Olaszország jelentette és jelenti túráink fõ színterét.

[PT31] Túra adatai
Dátum: 2017-12-02
Leírás: Kényelmes gyalogtúra a föld alatt Aggtelektől Jósvafőig, 7 km, kb. 4-6 óra. Gyerekek is teljesíteni tudják, sőt, a Mikulás is!
Létszámkorlát: 20 fő
Jelentkezési határidő: 2017.12.24. 12:00
16-an indultunk útnak Aggtelekről Jósvafőre, két csoportban: előre mentek a gyorsabbak, akiknek a Retek ág bejárati tava útját állta, így egy gyors hosszútárával értek a Tengerszem szálló éttermébe.

Utánuk a gyermekes csapat: félúton rá is akadtunk a Mikulás ajándékára, aki bizonyára röviddel előttünk mehetett. Olyannyira, hogy az Óriások termében sikerült is utolérni. Zenehallgatás után előbújt a legnagyobb cseppkő mögül, nagy meglepetést okozva a gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

A legfiatalabb résztvevő, Vince (2 év 8 hónapos) is saját lábán gyalogolta végig a teljes túrát!

Másnap még a Rákóczi-barlanggal búcsúztunk az Aggteleki hegyektől.

Mecsek Háza

Mecseki Csoda

OPTE